Aktif - Rasional - Inovatif - Fantastik
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Sekali Klik, 10sen Dihitung
Jom Join - Klik Saje
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Guru dan Jasanya
Sun Jun 06, 2010 1:54 am by are_in

» Help pls
Thu Feb 18, 2010 1:05 pm by fiq_permai

» Perkahwinan Kakak Kepada Mohd Afiq @ Afiq Kodok
Mon Dec 14, 2009 2:46 pm by fiq_permai

» ade Facebook x??
Mon Dec 07, 2009 11:57 pm by fiq_permai

» ~~Jom Men Sambung2..~~
Sat Nov 28, 2009 12:57 pm by fiq_permai

» ~~LaTeS NeWs~~
Sat Nov 28, 2009 12:47 pm by fiq_permai

» Oya ftw`
Sat Nov 28, 2009 12:44 pm by fiq_permai

» Jgn Lupe Kenalkn Diri Korg
Sat Nov 28, 2009 12:42 pm by fiq_permai

» Perubahan
Sat Nov 28, 2009 12:39 pm by fiq_permai

Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search

Share | 
 

 Ibu Lagi...

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Kapten Ace
Spammer
Spammer
avatar

Number of posts : 565
Age : 27
Location : Kedai Mamak Seri Manja
Registration date : 2008-04-26

PostSubject: Ibu Lagi...   Thu Mar 05, 2009 1:40 am

PERASAAN SEDIH AKAN TIMBUL APABILA MENGENANGKAN IBU KITA..

ketika ibu saya berkunjung, ibu mengajak saya
untuk shopping bersamanya kerana dia
menginginkan sepasang kurung yg baru. Saya
sebenarnya tidak suka pergi membeli belah
bersama dengan orang lain, dan saya bukanlah orang yang sabar, tetapi walaupun demikian kami
pergi juga ke pusat membeli belah tersebut. Kami mengunjungi setiap butik yang
menyediakan pakaian wanita, dan ibu saya
mencuba sehelai demi sehelai pakaian dan
mengembalikan semuanya. Seiring hari yang
berlalu, saya mulai penat dan kelihatan jelas
riak2 kecewa di wajah ibu. Akhirnya pada butik terakhir yang kami
kunjungi,
ibu saya mencuba satu baju kurung yang
cantik
Dan kerana ketidaksabaran saya, maka untuk
kali ini saya ikut masuk dan berdiri bersama ibu
saya dalam fitting room, saya melihat bagaimana ibu
mencuba pakaian tersebut, dan dengan susah
mencuba untuk mengenakannya. Ternyata
tangan-tangannya sudah mulai dilumpuhkan oleh
penyakit radang sendi dan sebab itu dia tidak dapat
melakukannya, seketika ketidaksabaran saya
digantikan oleh suatu rasa kasihan yang dalam
kepadanya. Saya berbalik pergi dan cuba
menyembunyikan air mata yang keluar tanpa
saya sedari. Setelah saya mendapatkan ketenangan
lagi, saya kembali masuk ke fitting room untuk
membantu ibu mengenakan pakaiannya. Pakaian ini begitu indah, dan ibu membelinya.
Shopping kami telah berakhir, tetapi kejadian
tersebut terukir dan tidak dapat dilupakan dari
ingatan . Sepanjang sisa hari itu, fikiran saya
tetap saja kembali pada saat berada di dalam
fitting room tersebut dan ter bayang tangan ibu
saya yang sedang berusaha mengenakan
pakaiannya. Kedua tangan yang penuh dengan
kasih, yang pernah menyuapi, memandikan
saya, memakaikan baju, membelai dan memeluk
saya, dan terlebih dari semuanya, berdoa untuk saya,
sekarang tangan itu telah menyentuh hati saya
dengan cara yang paling berbekas dalam hati
saya. Kemudian pada malam harinya saya
pergi ke kamar ibu saya mengambil tangannya,
lantas menciumnya ... dan yang membuatnya terkejut,
saya memberitahunya bahwa bagi saya kedua
tangan tersebut adalah tangan yang paling
indah di dunia ini. Saya sangat bersyukur bahwa
Tuhan telah membuat saya dapat melihat dengan
sejelasnya, betapa bernilai dan berrharganya
kasih sayang yang penuh pengorbanan dari
seorang ibu... Saya hanya dapat berdoa bahwa suatu hari
kelak tangan saya dan hati saya akan memiliki
keindahannya tersendiri.. Dunia ini memiliki
banyak keajaiban , segala ciptaan Tuhan yang
begitu agung, tetapi tak satu pun yang dapat
menandingi keindahan tangan Ibu...

Note: Berbahagialah yang masih memiliki Ibu.
Dan lakukanlah yang terbaik untuknya..........

"Wahai Tuhan ku tak layak kesyurgaMu ...namun tak pula aku sanggup
keNerakamu....kami lah hamba yang mengharap belas darimu ..."ya Allah
jadikan lah kami hamba2 mu yang bertaqwa..ampunkan dosa2 kami .kedua
ibubapa kami .dosa semua umat2 islam yang masih hidup mahupun yang telah
meninggal dunia"

AMIN

**Credit To A Friend Of Mine

_________________






Back to top Go down
View user profile http://www.neo.net.my
doremon_nike
Team
Team


Number of posts : 466
Age : 27
Location : Tmn Kinrara//UiTM Dungun,Tganu kite..ke33
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Ibu Lagi...   Mon Apr 27, 2009 6:02 pm

amin...
sayu bce artkel ni..
hu333...

mmg btul..
cmne pn kta brjya,
mak kta org plg brjya
sbb krna dia,kta ada..
klu mak xkuat...
tntu kta xbrpluang jd mcm skrg...

mak n abah
is d bez in d world...
Back to top Go down
View user profile
Kapten Ace
Spammer
Spammer
avatar

Number of posts : 565
Age : 27
Location : Kedai Mamak Seri Manja
Registration date : 2008-04-26

PostSubject: Re: Ibu Lagi...   Mon Apr 27, 2009 8:40 pm

Taw Takpe Ikin.. Usahalah Demi Orang Tuamu..

_________________






Back to top Go down
View user profile http://www.neo.net.my
doremon_nike
Team
Team


Number of posts : 466
Age : 27
Location : Tmn Kinrara//UiTM Dungun,Tganu kite..ke33
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Ibu Lagi...   Tue Apr 28, 2009 12:17 pm

insyAllah...
amin...
:)
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Ibu Lagi...   

Back to top Go down
 
Ibu Lagi...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» 1202 flashlight naka on lagi done...
» MK: Brojevi epizoda

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
5 Arif Crew Official Forum :: Karya Dan Hasil Nukilan :: Artikel-
Jump to: