Aktif - Rasional - Inovatif - Fantastik
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Sekali Klik, 10sen Dihitung
Jom Join - Klik Saje
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Guru dan Jasanya
Sun Jun 06, 2010 1:54 am by are_in

» Help pls
Thu Feb 18, 2010 1:05 pm by fiq_permai

» Perkahwinan Kakak Kepada Mohd Afiq @ Afiq Kodok
Mon Dec 14, 2009 2:46 pm by fiq_permai

» ade Facebook x??
Mon Dec 07, 2009 11:57 pm by fiq_permai

» ~~Jom Men Sambung2..~~
Sat Nov 28, 2009 12:57 pm by fiq_permai

» ~~LaTeS NeWs~~
Sat Nov 28, 2009 12:47 pm by fiq_permai

» Oya ftw`
Sat Nov 28, 2009 12:44 pm by fiq_permai

» Jgn Lupe Kenalkn Diri Korg
Sat Nov 28, 2009 12:42 pm by fiq_permai

» Perubahan
Sat Nov 28, 2009 12:39 pm by fiq_permai

Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search

Share | 
 

 ~~GOSIP PANASSSS~

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
eylla
Administrator
Administrator
avatar

Number of posts : 685
Age : 28
Location : sg petani, pee jay...
Registration date : 2008-04-23

PostSubject: ~~GOSIP PANASSSS~   Tue Feb 03, 2009 8:06 pm

kt cini korg leh cite pe je pasal artis y korg minat atau ape2 info artis y korg tau..
kite leh kongsi sesama..
nk bg komen atau nk masukkn artikel pasal memane artis pun boleh(lg aku suke..hehehe)..

_________________
Back to top Go down
View user profile http://5arifcrew.nice-forum.net
eylla
Administrator
Administrator
avatar

Number of posts : 685
Age : 28
Location : sg petani, pee jay...
Registration date : 2008-04-23

PostSubject: Re: ~~GOSIP PANASSSS~   Tue Feb 03, 2009 8:09 pm

1st topik..

pe pendapat korg pasal artis masuk OIAM??
perlu ke diorg masuk pertandingan mcm 2???

_________________
Back to top Go down
View user profile http://5arifcrew.nice-forum.net
akashah
Team
Team


Number of posts : 287
Registration date : 2008-05-04

PostSubject: Re: ~~GOSIP PANASSSS~   Wed Feb 04, 2009 7:25 am

OIAM tu apa...?
Back to top Go down
View user profile
ruffy
Team
Team
avatar

Number of posts : 565
Age : 28
Location : keramat/poli sabak benam
Registration date : 2008-06-26

PostSubject: Re: ~~GOSIP PANASSSS~   Wed Feb 04, 2009 8:46 am

Ila...
topik xbest... tukar r..
gosip dak klas nk?
or gosip2 yg ramai xtaw mase kite kat SMKP dlu...
nk2??huhu
bia ak mulekan...........

dulu..
kalo korag nk taw....
huhuhu
ko la mule ila... :twisted:
Back to top Go down
View user profile
eylla
Administrator
Administrator
avatar

Number of posts : 685
Age : 28
Location : sg petani, pee jay...
Registration date : 2008-04-23

PostSubject: Re: ~~GOSIP PANASSSS~   Wed Feb 04, 2009 9:41 pm

fi, kite leh gune topik ni nk cite gosip pasal sesape je..
artis atau pun kwn2 kite...
hehehehe..

aku y start dulu???
no idea r...

_________________
Back to top Go down
View user profile http://5arifcrew.nice-forum.net
akashah
Team
Team


Number of posts : 287
Registration date : 2008-05-04

PostSubject: Re: ~~GOSIP PANASSSS~   Thu Feb 05, 2009 12:08 am

aku baca je...
xnak gossip sapa2...
keep neutral...
hahaha.... buat2 kiut...
hahaha.....
Back to top Go down
View user profile
eylla
Administrator
Administrator
avatar

Number of posts : 685
Age : 28
Location : sg petani, pee jay...
Registration date : 2008-04-23

PostSubject: Re: ~~GOSIP PANASSSS~   Thu Feb 05, 2009 12:55 am

amboi..
pandai ek...

_________________
Back to top Go down
View user profile http://5arifcrew.nice-forum.net
HaritH
Leader
Leader


Number of posts : 211
Location : P.B,S.S n maybe J.B
Registration date : 2008-04-29

PostSubject: Re: ~~GOSIP PANASSSS~   Thu Feb 05, 2009 7:41 pm

kte start...
so cmne ek ruffy ngnain skg?
mst bhgia kn
sbb 2 ruffy asyk on9 je skg ne
hehehe
:twisted:
Back to top Go down
View user profile
eylla
Administrator
Administrator
avatar

Number of posts : 685
Age : 28
Location : sg petani, pee jay...
Registration date : 2008-04-23

PostSubject: Re: ~~GOSIP PANASSSS~   Thu Feb 05, 2009 9:11 pm

wahahaha..
ganti ain plak..
dlu ain on9, rafi xde...
hahaha

_________________
Back to top Go down
View user profile http://5arifcrew.nice-forum.net
doremon_nike
Team
Team


Number of posts : 466
Age : 27
Location : Tmn Kinrara//UiTM Dungun,Tganu kite..ke33
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: ~~GOSIP PANASSSS~   Thu Feb 05, 2009 10:09 pm

btoi333...stuju..
bla rafi bzy,ain lak gnti..
bgtulah sbaliknye..ke33 :D

kashah..OIAM tu 1 in a milion..
cm besa r,mcm AF gak.. ;)
Back to top Go down
View user profile
akashah
Team
Team


Number of posts : 287
Registration date : 2008-05-04

PostSubject: Re: ~~GOSIP PANASSSS~   Fri Feb 06, 2009 1:03 am

hahahaaa....
cam main ganti2 la pulak...
arini ko esok aku lusa dia lak...
Back to top Go down
View user profile
doremon_nike
Team
Team


Number of posts : 466
Age : 27
Location : Tmn Kinrara//UiTM Dungun,Tganu kite..ke33
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: ~~GOSIP PANASSSS~   Fri Feb 06, 2009 11:35 am

stuju..ke33 :)
Back to top Go down
View user profile
eylla
Administrator
Administrator
avatar

Number of posts : 685
Age : 28
Location : sg petani, pee jay...
Registration date : 2008-04-23

PostSubject: Re: ~~GOSIP PANASSSS~   Sat Feb 07, 2009 7:48 pm

wei, korg x jawab lg soklan aku 2..

_________________
Back to top Go down
View user profile http://5arifcrew.nice-forum.net
akashah
Team
Team


Number of posts : 287
Registration date : 2008-05-04

PostSubject: Re: ~~GOSIP PANASSSS~   Sat Feb 07, 2009 11:41 pm

soklan apa....?
Back to top Go down
View user profile
eylla
Administrator
Administrator
avatar

Number of posts : 685
Age : 28
Location : sg petani, pee jay...
Registration date : 2008-04-23

PostSubject: Re: ~~GOSIP PANASSSS~   Sun Feb 08, 2009 12:05 am

soklan ni...

eylla wrote:
1st topik..

pe pendapat korg pasal artis masuk OIAM??
perlu ke diorg masuk pertandingan mcm 2???

_________________
Back to top Go down
View user profile http://5arifcrew.nice-forum.net
HaritH
Leader
Leader


Number of posts : 211
Location : P.B,S.S n maybe J.B
Registration date : 2008-04-29

PostSubject: Re: ~~GOSIP PANASSSS~   Sun Feb 08, 2009 2:51 am

kt sn mn ad OIAM
mmg la akasha x taw sgt psl bnd nie
ak x amek taw sgt skg psl program realiti tv nie
just amk taw cm2 je
ak x kesa sgt dorg wat cm2
tp klw artis yg dhasilkn x bgs
2 yg ak x mnat sgt
2 je yg ley ak kte
Back to top Go down
View user profile
akashah
Team
Team


Number of posts : 287
Registration date : 2008-05-04

PostSubject: Re: ~~GOSIP PANASSSS~   Mon Feb 09, 2009 3:10 am

saya tidak setuju...
mana mungkin....
kejayaan saya mendaki gunung kesenian dapat diatasi mereka hanya dgn OIAM...
INI TIDAK ADIL....!!!!!!
bagaimana pula dgn penat lelah saya....
bertungkus lumus cuba menarik perhatian peminat-peminat....
tetapi dia pula hanya dgn memasuki OIAM mendapat apa yg sy ada sekarang...
ADIL KAH BEGINI...?????



korang rasa statement camni mesti pernah baca kan....?
amacam...?
OIAM, AF, dan macam2 lagi...
Back to top Go down
View user profile
doremon_nike
Team
Team


Number of posts : 466
Age : 27
Location : Tmn Kinrara//UiTM Dungun,Tganu kite..ke33
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: ~~GOSIP PANASSSS~   Mon Feb 09, 2009 4:23 pm

ke333...btoi r..
mcm ph bca..ke33..

btoi333..
klu artis xberkualiti,bek xyah de prgrm tu sume..

skit mta je... :x
Back to top Go down
View user profile
akashah
Team
Team


Number of posts : 287
Registration date : 2008-05-04

PostSubject: Re: ~~GOSIP PANASSSS~   Tue Feb 10, 2009 5:04 am

hmm..
sokongan lagi...
we need your support....
hehe...
cam nak wat mintak sokongan menentang penaklukan gaza la pukak...
Back to top Go down
View user profile
HaritH
Leader
Leader


Number of posts : 211
Location : P.B,S.S n maybe J.B
Registration date : 2008-04-29

PostSubject: Re: ~~GOSIP PANASSSS~   Tue Feb 10, 2009 10:16 am

ekin...
kte x ley slh kn dorg gk
kos ad pluang dorg tok jd popular dgn cr yg mudah
dorg gune pluang yg ad sbek mgkn
n tv pn skg byk kluar kn program nyanyian berbentuk rrealiti
x kn nk slh kn dorg lak
klw stesen tv x wat
x je la dorg muncul gk
Back to top Go down
View user profile
ruffy
Team
Team
avatar

Number of posts : 565
Age : 28
Location : keramat/poli sabak benam
Registration date : 2008-06-26

PostSubject: Re: ~~GOSIP PANASSSS~   Tue Feb 10, 2009 4:00 pm

ak narnyer dh xstuju dh ngn sume 2...
mule2 AF jek..
ok lg..
skang dak2 nyer pon ad dh...
ak tgk skang sstgh parents yg susah2 kn anak die popular..
suke ank die g nyanyi2..
last2 study ntah kemane..
cntoh r cm stacy..
ak tgk sume cmtu..abes dak2 mlayu nk popular jer..
pdhal ak tgk org barat nyer rncgn utk knak2 sume gmpak..
sume nk bktikan ank2 barat bijak n crdik..
PE PNDPT KORG?
Back to top Go down
View user profile
akashah
Team
Team


Number of posts : 287
Registration date : 2008-05-04

PostSubject: Re: ~~GOSIP PANASSSS~   Wed Feb 11, 2009 3:28 am

betul2....
kenapa nak buat ek af and bende2 camtu....
x paham aku...
famous bukan lama mana pun....
entah apa jadi ngan peserte af 1 aku dah x brape dgr dah...
mmg la kat sini dah x dgr langsung...
tp korang ada dgr apa2 ke...?
Back to top Go down
View user profile
eylla
Administrator
Administrator
avatar

Number of posts : 685
Age : 28
Location : sg petani, pee jay...
Registration date : 2008-04-23

PostSubject: Re: ~~GOSIP PANASSSS~   Wed Feb 11, 2009 11:18 pm

sbnrnye ble terlalu byk prgm mcm ni x bgus utk industri kite..
sbbnye terlalu ramai artis bru dlm industri kite padahal industri kite x stabil..
mcmana diorg nk jual album n cari pendapatan????
peminat sendiri terlalu byk pilihan n makin lupa kt artis2 y lebih lma dlm industri ni..

_________________
Back to top Go down
View user profile http://5arifcrew.nice-forum.net
doremon_nike
Team
Team


Number of posts : 466
Age : 27
Location : Tmn Kinrara//UiTM Dungun,Tganu kite..ke33
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: ~~GOSIP PANASSSS~   Sat Feb 14, 2009 9:50 pm

ntah..
ni ha da msuk AF7..
NTAH BUDK MNE LG YG DORG AKN
CKP BBRBKAT...

BENGANG GLER TGK..
hurrgh... :x
Back to top Go down
View user profile
eylla
Administrator
Administrator
avatar

Number of posts : 685
Age : 28
Location : sg petani, pee jay...
Registration date : 2008-04-23

PostSubject: Re: ~~GOSIP PANASSSS~   Sat Feb 14, 2009 10:51 pm

6 penyanyi sedia ada dalam saingan


Oleh Ramlah Zainal
roses@hmetro.com.my

Rap

BAHANG pertandingan program realiti yang menawarkan imbuhan paling lumayan, One In A Million musim ketiga (OIAM3) bermula dengan pengumuman 12 peserta bertuah yang layak ke peringkat akhir pada sidang media di Menara Kuala Lumpur, di sini, petang semalam.
Enam daripada mereka adalah nama yang sudah dikenali iaitu Norafizah Mohd Yasin (Pija), 20; Shah Indrawan Ismail (Tomok), 25; Amylea Azizan (Amylea), 22; Muhammad Ridzuan Sharifudin (Rizu), 19, Zulqarnain Jaafar (Nine), 27, dan Rehana Mohd Yunus (Han), 22.

Nama Rizu mungkin kurang dikenali tetapi anak muda ini pernah melakar kejayaan sebagai Artis Harapan di Anugerah Industri Muzik (AIM) pada 2006, Nine adalah vokalis kumpulan Coco manakala Rehana pemenang tempat ketiga Bintang RTM 2007.

Sudah tentu OIAM3 begitu sengit apabila ramai peserta dalam kalangan artis yang sudah mempunyai nama untuk bersaing dengan Nasharul Aweera Noriyissham (Aweera),18; Anith Aqilah Sulaiman Lim (Anith), 17; Nurhidayu Md Tekhary (Ayu), 20; Fify Emielia Shazlin Ahmad Murshadi (Fify),19; Simon, 25 dan Elizabeth Applunius Chin (Esther), 21.

Harian Metro diberi peluang bertemu 12 finalis ini ketika memulakan sesi latihan bersama mentor vokal OIAM3, penyanyi popular Ning Baizura Hamzah.

Amylea yang punya pengalaman menyanyi selama lima tahun dan menduduki tempat ketiga program realiti popular, Akademi Fantasia musim ketiga (AF3) berjanji memberikan yang terbaik dan sedar banyak pengorbanan yang perlu dilakukannya.

Mengagumi Alicia Keys, Michael Jackson dan Hujan, Amylea berkata, ibu adalah pendorong utama baginya untuk memasuki OIAM3.

"Selepas meninggalkan AF3, saya bercadang meneroka lebih jauh bidang muzik menerusi pertandingan realiti TV yang lain pula. Maestro Talent sendiri memberi sokongan kepada saya untuk mencuba nasib menerusi program ini.

"Apabila menyertai OIAM3, banyak pengorbanan perlu dilakukan. Selain terpaksa berjauhan dengan keluarga dan tidak dapat memenuhi undangan persembahan yang juga periuk nasi saya dan keluarga, saya juga tidak dapat turun padang mempromosikan album yang baru menjengah pasaran," katanya.

Mengenai peluangnya untuk bergelar juara, Amylea mengakui sebagaimana pertandingan yang pernah disertainya sebelum ini, sudah pasti impiannya untuk menang kerana ganjaran wang tunai yang lumayan.

"Selain untuk menambah pengalaman, saya ingin sama-sama berganding bahu dengan bakat baru untuk tampil dengan idea segar seterusnya menyemarakkan lagi industri seni tanah air. Pada masa sama, saya akan terus memberi sumbangan kepada industri muzik menerusi penulisan lagu dan persembahan.

"Bagi saya, semua peserta berpeluang untuk menang. Namun bersandarkan pengalaman dan vokal, Esther, Nine dan Tomok mempunyai kelebihan itu. Apapun, masih terlalu awal untuk meramalkannya," katanya.

Juara Mentor pada 2007, Pija, menaruh harapan untuk melangkah ke Top 3, sekali gus menjuarai pertandingan ini.

Penggemar muzik rock dan peminat kumpulan Meet Uncle Hussain ini mengakui dia menghadiri uji bakat OIAM 3 bersama kakak, Naufara tetapi tuah lebih menyebelahi dirinya.

"Saya berharap bintang saya dalam bidang nyanyian kembali bersinar selepas menyertai pertandingan ini. Maklumlah selepas lebih tiga tahun menunggu, saya sekadar tampil dengan single saja berbanding artis seangkatan yang sudah mempunyai album solo," katanya.

Penyanyi yang menempa nama menerusi kumpulan New Boyz, Tomok berkata, dia memasuki pertandingan itu untuk mengukuhkan lagi nama dan bandnya di persada muzik tanah air.

Kata Tomok, bukan bermakna penyertaan ini sebagai jambatan untuknya bergerak solo selepas ini.

"Saya masih setia bersama kumpulan New Boyz yang kini dikenali dengan nama NB. Malah, semua anggota NB memberi sokongan kepada saya memasuki pertandingan ini.

"Mungkin tidak banyak publisti mengenai kami sejak bergerak sendiri. Terbaru, kami tampil dengan single Terima Kasih Hero dan Kau Pergi," katanya.

Tomok yang mengagumi Seniman Agung, Allahyarham Tan Sri P Ramlee berkata, dia bercita-cita menjadi juara pertandingan ini kerana setakat ini belum ada peserta dalam kalangan artis yang menang pada musim terdahulu.

"Saya ingin menjadi 'Tomok yang baru' dalam pertandingan ini dan bekerja keras untuk mencapai impian itu. Maklumlah, persaingan sengit pada pertandingan ini terutama dalam kalangan artis yang sudah ada nama.

"Jika tuah menyebelahi, saya bercadang menggunakan wang hadiah kemenangan itu nanti bagi membuka studio rakaman sendiri. Pada masa sama, bekerjasama dengan komposer terbaik dalam negara ini serta menghasilkan album lebih berkualiti pada masa depan," katanya.

Rizu yang juga pemenang A Best New Excellent Artist di Festival Muzik Asia Shanghai 2006 berkata, dia memasuki pertandingan itu untuk mendapat pendedahan lebih luas dalam bidang nyanyian.

"Sekalipun pernah menang pertandingan nyanyian sehingga ke peringkat antarabangsa nampaknya masih ramai yang tidak kenal saya. Saya memasuki pertandingan ini untuk meningkatkan lagi ilmu dalam bidang nyanyian dan membaiki prestasi sedia ada. Harapan saya sekurang-kurangnya mampu melangkah ke Top 3.

"Jika menang, saya ingin menggunakan wang kemenangan untuk pembikinan album penuh yang saya nantikan selama ini. Sepanjang lima tahun bersama syarikat rakaman, saya sempat tampil dengan single dan album kompilasi saja.

"Justeru, saya berharap pertandingan ini membantu mencapai impian untuk buat album penuh lebih berkualiti nanti," katanya yang mengagumi Fantasia Barrino dan Bryan Mcknight.

Sementara itu, Nine berkata, dia memasuki pertandingan itu untuk mempromosikan lagi nama Coco di persada muzik tempatan.

"Semua orang masuk pertandingan untuk menang tetapi apa yang paling penting adalah ilmu dan pengalaman ditimba dalam pertandingan program realiti TV ini," katanya.

Nine yang mengagumi Bono dari U2 dan bersama Coco sejak di sekolah menengah berkata, antara peserta yang memberi saingan sengit kepadanya ialah Simon.

"Simon mempunyai semua kriteria sebagai pemuzik band seperti saya. Peserta lain juga sangat baik dan peramah dan bakat mereka juga tidak kurang hebatnya," katanya.

Ning gembira kongsi pengalaman

BEKAS pengkritik program Akademi Fantasia musim ke-6 dan juga menjayakan Mentor, kini diberi kepercayaan sebagai mentor vokal bagi 12 finalis musim ketiga OIAM 3.

Ning yang juga anak didik guru vokal terkenal Siti Chairani berkata, dia gembira kerana dapat berkongsi pengalamannya sebagai penghibur lebih 16 tahun dengan 12 finalis program realiti TV popular itu.

"Selaku vokal mentor, saya sedar tanggungjawab besar yang menanti. Apatah lagi, vokal mentor dan inspirasi adalah pendekatan baru diperkenalkan 8TV dalam program ini.

"Saya berusaha membimbing pelajar sebaik mungkin dengan ilmu dan pengalaman sedia ada. Apatah lagi, saya memang mengajar vokal kepada orang luar yang berminat dan kelas vokal itu dibuat di studio sendiri," katanya.

Ning berkata, kelasnya juga bermula sejak 19 Januari lalu untuk tempoh dua minggu membabitkan aspek vokal dan persembahan.

"Saya berpeluang membimbing mereka sebelum mula bersaing di pentas sebenar OIAM3 bermula 20 Februari nanti.

"Kelas saya membabitkan lebih 10 sesi iaitu sesi pengenalan bagaimana menjadi penyanyi yang baik dan berkongsi pengalaman serta pahit getir sejak bergelar penghibur. Sesi seterusnya ialah teknik nyanyian membabitkan 20 teknik vokal dan penguasaan pentas.

"Saya belajar daripada pengalaman sebelum ini iaitu menekankan lebih aspek teori berbanding praktikal. Justeru, setiap kelas ada sesi 'spritual circle' untuk menaikkan semangat pelajar sebelum kelas bermula.

"Saya juga menggunakan tema berlainan pada setiap sesi bagi memastikan sesi pembelajaran lebih menarik. Antaranya, banyak permainan dan lebih interaktif," katanya. Ning berkata, daripada pemerhatiannya, ada peserta yang juga penyanyi profesional tidak tahu mengenai teknik nyanyian yang betul.

"Apapun, peserta dalam kalangan artis lebih mudah untuk dibimbing kerana mereka ada pengalaman sebagai penyanyi. Bagaimanapun, peserta yang bukan golongan artis pula semangatnya lebih tinggi kerana ia pengalaman baru bagi mereka.

"Finalis kali ini mempunyai kualiti dan kekuatan tersendiri iaitu kualiti muzik mereka lebih variasi dan versatil," katanya.

_________________
Back to top Go down
View user profile http://5arifcrew.nice-forum.net
Sponsored content




PostSubject: Re: ~~GOSIP PANASSSS~   

Back to top Go down
 
~~GOSIP PANASSSS~
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 4Go to page : 1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
5 Arif Crew Official Forum :: Zone Bebas Cukai :: Zone Bebas-
Jump to: