Aktif - Rasional - Inovatif - Fantastik
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Sekali Klik, 10sen Dihitung
Jom Join - Klik Saje
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Guru dan Jasanya
Sun Jun 06, 2010 1:54 am by are_in

» Help pls
Thu Feb 18, 2010 1:05 pm by fiq_permai

» Perkahwinan Kakak Kepada Mohd Afiq @ Afiq Kodok
Mon Dec 14, 2009 2:46 pm by fiq_permai

» ade Facebook x??
Mon Dec 07, 2009 11:57 pm by fiq_permai

» ~~Jom Men Sambung2..~~
Sat Nov 28, 2009 12:57 pm by fiq_permai

» ~~LaTeS NeWs~~
Sat Nov 28, 2009 12:47 pm by fiq_permai

» Oya ftw`
Sat Nov 28, 2009 12:44 pm by fiq_permai

» Jgn Lupe Kenalkn Diri Korg
Sat Nov 28, 2009 12:42 pm by fiq_permai

» Perubahan
Sat Nov 28, 2009 12:39 pm by fiq_permai

Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search

Share | 
 

 TOLONG BACA..TOPIK BEST GILER NIH..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
fiq_permai
Team
Team
avatar

Number of posts : 669
Age : 28
Location : KoLeJ YpC-ItWeB..
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: TOLONG BACA..TOPIK BEST GILER NIH..   Mon Oct 20, 2008 12:01 am

hu3..
senag2 jadi cm aku..
xpyh pikir psl couple2..
study n mencari ilmu dahulu..
klau de rezki kawen la..
delah nak kena ngan wann nanti..
hik3..
:)
Back to top Go down
View user profile
are_in



Number of posts : 165
Age : 28
Location : utm skudai johor
Registration date : 2008-07-30

PostSubject: Re: TOLONG BACA..TOPIK BEST GILER NIH..   Mon Oct 20, 2008 1:46 am

well... jujr kitorg bkannya mcam psgan lain yg duk bergyut tiap2 mlam. msing2 ada tanggungjwb untuk fmily. skrg ni msg jrg telefon lgi jrg n jumpa xlyah cter ar... amat2 jrang... so bgi aku stiap org ada cranya sndiri. btul @ tak, terpulg.... thanks gan tpik ni.... memg best giler ar..... mcam dari surah al-nahl ayat 105;
sesungguhnya yang mengada-adakan kebohongan hanyalah orang-orang yang tidak beriman kepada ayat ALLAH, mereka itulah orang-orang yang pendusta.

so aku percaya kat ruangan ni tak ada sesiapa yang berdusta. semua coment aku adalah berdasarkan maklumat yang aku perolehi melalui ceramah dan buku. dan wan melalui al-quran, fi lak dari ustaznya. yang pentg jgan terlalu mendesak. ALLAH tidak pernah membebankan umatnya. berusaha ke jalan yang benar.
wallahualam.........................
Back to top Go down
View user profile
fiq_permai
Team
Team
avatar

Number of posts : 669
Age : 28
Location : KoLeJ YpC-ItWeB..
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: TOLONG BACA..TOPIK BEST GILER NIH..   Mon Oct 20, 2008 12:07 pm

bgs tue bg peringatan kpd smua spya xde sapa yg terjerumus di lembah maksiat n dosa..
sbgai peringatan n pengajaran wat smua k..
renung-renungkanlah dan selamat beramal..
:)
Back to top Go down
View user profile
eylla
Administrator
Administrator
avatar

Number of posts : 685
Age : 28
Location : sg petani, pee jay...
Registration date : 2008-04-23

PostSubject: Re: TOLONG BACA..TOPIK BEST GILER NIH..   Tue Oct 21, 2008 12:14 am

fiq_permai wrote:
hu3..
senag2 jadi cm aku..
xpyh pikir psl couple2..
study n mencari ilmu dahulu..
klau de rezki kawen la..
delah nak kena ngan wann nanti..
hik3..
:)

afiq, aku setuju ngn ko...
x yah kapel2..
hehehehe

_________________
Back to top Go down
View user profile http://5arifcrew.nice-forum.net
wann



Number of posts : 31
Registration date : 2008-10-08

PostSubject: Re: TOLONG BACA..TOPIK BEST GILER NIH..   Tue Oct 21, 2008 11:43 am

Remember this..if u want to build a family,a faithful one,u can never build it on what Allah has stated as wrong and proven false by the way Rasulullah has taught us.A happy and blessed family come from Allah,kite xde kuasa pn nk mnentukan..u can't have a happy family if Allah doesn't help u..so,pikirla baik2..ni bukn utk skang,tp ni utk future kite nnt..Stiap muslim tntu mahu mmbina kluarga yg mndapat kberkatan kn..If first step u make is by stepping into what Allah has prohibited,dpt ke kberkatan 2 nnt agk2?
ape pntingnya kberkatan ni? jwb la sendiri ek..
wallahualam...
Back to top Go down
View user profile
fiq_permai
Team
Team
avatar

Number of posts : 669
Age : 28
Location : KoLeJ YpC-ItWeB..
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: TOLONG BACA..TOPIK BEST GILER NIH..   Tue Oct 21, 2008 9:03 pm

yekew ko xcouple nie dillah..
serius kew nie..
hik3..
:)
Back to top Go down
View user profile
ruffy
Team
Team
avatar

Number of posts : 565
Age : 28
Location : keramat/poli sabak benam
Registration date : 2008-06-26

PostSubject: Re: TOLONG BACA..TOPIK BEST GILER NIH..   Thu Oct 23, 2008 12:51 am

ok2..aku bersyukur akhirnye topik ni dbangkitkan..
sebab dulu lagi aku tau contact pompuan tanpe sebab tu haram..
tapi bile aku perli sorg2 sume wat dek..
so aku harapkan niat aku dan care aku selari..
n kalo sampai kad jemputan MUHD RAFI n NURUL AIN,
aku hrp care aku ni dpt keredhaan..
tapi kalo lain aku hrp care n niat aku tetap betol cume jodoh takde..
Back to top Go down
View user profile
wann



Number of posts : 31
Registration date : 2008-10-08

PostSubject: Re: TOLONG BACA..TOPIK BEST GILER NIH..   Thu Oct 23, 2008 3:37 am

"Dan hendaklah ada di antara kamu satu puak yang menyeru (berdakwah) kepada kebajikan (mengembangkan Islam), dan menyuruh kepada yang ma'ruf, serta mencegah daripada segala yang mungkar. Dan mereka yang bersifat demikian ialah orang-orang yang berjaya"[Ali-Imran:104]

I think i ve done my job..its up 2 u now..
korg pn buknye budk kecik lg kn..so bole piikir sndiri mane baik buruk..
Aku wat cmni sbb aku syg sume sahabat2 aku..
wallahualam...
Back to top Go down
View user profile
akashah
Team
Team


Number of posts : 287
Registration date : 2008-05-04

PostSubject: Re: TOLONG BACA..TOPIK BEST GILER NIH..   Thu Oct 23, 2008 7:49 am

laialhaillallah....
xtau la sama ada aku salah baca atau pun mmg btul.....
aku baca dah macam nak gaduh je lah.....
klaka pun ada.....
seronok pun ada.....
rasa 'bagus betul diorang ni' pun ada....
macam2 aaa.....
mana x nye....
x sangka aku ruffy.....
x sangka aku are-in....
x sangka aku wann.....
masing2 mmg macam masing2....
klaka... heh..heh..heh....
afiq pun klaka....
x sangka afiq...
tp mmg btul pun la dia x pikir pun pasal couple....
mula2 skali aku nak mintak maap sgt2 la kalo aku trsalah cakap(tulis)....
yg aku paham la.....
cara yg ruffy ngan are-in cakap td nmpak nya macam korang mmg dah plan la kan.....
apa yg wann cakap pun aku paham.....
mmg btula lah kalo kita nak bina keluarga tu mmg bukan ngan otak je....
bukan ngan duit je....
bukan ngan restu mak bapak je...
dah tentu lah dengan izin Allah.......
tp mcm yg ruffy kata td kalo merancang pun kira bagus gak lah kan....
family planning....
aku pun sangat2 seronok la baca apa yg korang dah luahkan....
dan aku sangat2 mendoakan semoga planning tu menjadi....
dah tentulah dengan izin Allah....
tp aku ni sapa kan.....
bukan aku yg nak kawin....
maksud aku ruffy ngan are-in......
korang lah yg kena lebih berusaha btul2 kalo nak planning tu mnjadi....
korang la yg kena bersungguh2 kena mintak ngan Allah....
dah tentu lah kerana Allah gak....
lepas tu terserah lah kat Allah sama ada nak memakbulkan ke x.....
iyelah kan....
kita manusia ni boleh planning je kan.....
yg menentukan Allah gak.....
mcm plan nak pg keje naik motor la....
tgk berita esok hari cerah.....
skali hujan dah kena naik bas pulak.....
kita x bleh kawal masa depan....
so tu mmg Allah lah....
kita mmg xde kuasa lah....
tp mmg btul pun lah kata wann....
maknanya....
dalam apapun mintak lah ngan Allah....
Allah tu kalo nak bg.....
tetiba jatuh dari langit pun Allah boleh buat....
betul x...?
Back to top Go down
View user profile
eylla
Administrator
Administrator
avatar

Number of posts : 685
Age : 28
Location : sg petani, pee jay...
Registration date : 2008-04-23

PostSubject: Re: TOLONG BACA..TOPIK BEST GILER NIH..   Thu Oct 23, 2008 10:29 pm

hah...
kasha da bagi tazkirah khas siaran tertunda dr uk..
hehehehe

_________________
Back to top Go down
View user profile http://5arifcrew.nice-forum.net
are_in



Number of posts : 165
Age : 28
Location : utm skudai johor
Registration date : 2008-07-30

PostSubject: Re: TOLONG BACA..TOPIK BEST GILER NIH..   Fri Oct 24, 2008 12:13 am

kekeke kashah tq kos memhmi...
well..... sejujurnya....
apa yg di critakan mmg btul dan memg aku tak sgkal ckap wan...
hidup kita ini adalah dibwa kuasa ALLAH. tanpa dia sape lah kita kan? hanya skadar hamba yg lmah, yg tak mpunyai apa2. seorg hmba yg pnuh dgan kesilapan.... srong hamba yg prlu mnempuhi dugaan untuk mndapatkan krdhaan nya...
dan sjujurnya gak .....
topik ni mentensionkan aku?
knapa? sebab terasa?
well tak siapa yg thu mlainkan ALLAH. kerana dialah yg pling berkuasa.....
wahai kwan2....

hidup kita ibart roda,
kdang d bwah kadang di atas...
hidup yg penuh dengan misterinya....
kita tak mengetahui segala amal kita...
walaupun kita seorang yg rjin beribadat tapi kalau tak d terima tetp tak berguna...
bgitu mudah untuk khilagan kredhaan ALLAH
namun bukan seng untuk mperolehinya...
usaha, tawakal n beramal adalah kunci segala2..
kawan2...

jgan sesekali hanya memdg kecantikan gunung tercipta
tnpa memikirkan siapa penciptanya...
tanpa memikirkan apa tindakan kita terhadapnya...
walaupun gunung itu cantik dilihat dari jauh..
pernah kita fikir?
segala kesakitan yg ditanggung mereka kerana kemajuan teknologi kita?
dan semuanya berlaku itu ttp bermula dengan takdir ALLAH..
namun kita bleh mengubahnya dengan berusaha...

well... korg kata cple itu haram...
mmg pada dsarnya cple itu buruk dpandang....
slah stu way yg akn menjerums korg k kencah maksiat....
tapi pernah korg selidik sedalam-dalamnya?
memang dalam al quran ada mengatakan sebleh2nya kita kna menjauhi dari perkara2 yg mendtgkan maksiat...
nmun korg kna pham.. kta mnusia... mhluk ALLAH yg pling bnyak klmahan...
setiap kita pasti meginginkan ksh syang...
malah telah ditulis adam tercipta untuk hawa.
sudh dtkdirkan aku akan mlanggar hukum ALLAH..
namun aku tetp berusah untuk mendapt kerdhaannya...
walaupun bgi remja cple tu bpgang tgan,
cple tu membwa kepada pndekatan antara lelaki dn prmpuan..
namun aku brusha untuk menghlgnya...
kerna cinta utama aku ttp ALLAH,
cinta kedua aku adalah rasullah
cinta ketiga aku adalah ibu bapa aku...
tanpa 3 glongan ini, aku mungkn tak ada didunia...
krana itu aku merasakan tak ada sbab untuk aku hilang dari ksh syg ALLAH..
ALLAH maha mgasihani... ALLAH mengetahui segala-gala...
kalau bnar aku tercipta untuk rfi,
aku bsyukur sebab ALLAH meredhai jalan yg aku ambil
kalau aku bkan tercipta untuk lelaki itu,
sesungguhnya itulah perkara yg bertuah,
krana ALLAH menduga aku tanda mengasihani aku..
untuk aku berubah kejalan yg lagi benar...

well terima ksih ats komen2 semua....
nsihat yg diberi memg berguna...
ALLAH sygkan kita,
kerna itu topik ini menjelma...
agar kita tak terus alpa dgan kindahan dunia...

semoga roh kita dibawa beralas kain sutera tatkala nyawa hilang melihat dunia...
wallahualam....
salam syg... k.a
Back to top Go down
View user profile
fiq_permai
Team
Team
avatar

Number of posts : 669
Age : 28
Location : KoLeJ YpC-ItWeB..
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: TOLONG BACA..TOPIK BEST GILER NIH..   Fri Oct 24, 2008 11:26 pm

fuh..

sowiey la xley balas panjang2..

aku xde idea nak ckp dh..

hanya owg yg bnyak agam aje k..

:)
Back to top Go down
View user profile
eylla
Administrator
Administrator
avatar

Number of posts : 685
Age : 28
Location : sg petani, pee jay...
Registration date : 2008-04-23

PostSubject: Re: TOLONG BACA..TOPIK BEST GILER NIH..   Sun Oct 26, 2008 12:44 am

aku bru je abis baca lgi skali ape y korg tulis ni..
b4 ni aku amik ringan j ebende ni..
tp ble sume ni jd, bru la aku fikirkan balik

ain>>
aku da fikirkan ape y ko ckp td..
aku rase betul ckp ko..
aku kne berubah..
aku kne fhm ape sbnrnye y jdi..
aku x leh nk percaya kt ati aku 100%
n aku kne blaja utk berdikari..(ko fhm kn...)
aku kne kuatkan ati aku..
kalau 5 taun lebih aku boleh survive hidup aku, nape skrg x boleh kn..

juz 1 y aku minta dr ko n kwn2,
slalu r tegur aku kalau aku ade wat salah..
n nasihat r aku bile korg rase perlu..

PAPEPUN, PERSAHABATAN 2 LEBIH PENTING DR SEGALANYA..
AKU HARAP XDE Y M'UTAMAKAN PASANGAN DR SAHABATNYA SENDIRI.



sory kwn2 kalau korg x fhm pe y aku cite kt ain..

_________________
Back to top Go down
View user profile http://5arifcrew.nice-forum.net
fiq_permai
Team
Team
avatar

Number of posts : 669
Age : 28
Location : KoLeJ YpC-ItWeB..
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: TOLONG BACA..TOPIK BEST GILER NIH..   Wed Nov 05, 2008 12:33 pm

btol2..

wlaupun kite ada kksh tp kwn ttp yg plg setia,wlaupun kte bnyak hrta,kwn ttp plng brharga..

ini jelah aku nak ckp..

kowng renung2 kan lah dan selamat beramal.

hik3..
Back to top Go down
View user profile
Kapten Ace
Spammer
Spammer
avatar

Number of posts : 565
Age : 28
Location : Kedai Mamak Seri Manja
Registration date : 2008-04-26

PostSubject: Re: TOLONG BACA..TOPIK BEST GILER NIH..   Wed Nov 12, 2008 5:10 pm

pnjg giler...mak aii...lg2 dari fadilah punya..mampoih aku baca..

nasib baik aku da xde awek2 nie..alhamdulillah...

aku pon de dgr psl menda ni..nnt aku masukkan yg aku tau pulak naa..


P/S : org tua ni masuk2 je da tros citer menda nih...ada kena ban ni kang...wkakaka..gurau je..ain n rafi??peciter??wkakakaka...anyway..aku close topik ni..xde nak citer panjang2 dah...

nak marah..marah lah aku.. lol!

_________________






Back to top Go down
View user profile http://www.neo.net.my
eylla
Administrator
Administrator
avatar

Number of posts : 685
Age : 28
Location : sg petani, pee jay...
Registration date : 2008-04-23

PostSubject: Re: TOLONG BACA..TOPIK BEST GILER NIH..   Fri Nov 14, 2008 2:21 am

acam, bia la topik ni..
kite leh bertukar2 pendapat..
tpi kalau ade y lebih2, kite spam je diorg..
aku serahkn tugas 2 kt ko..
hehehehe..
ckp xde awek..
tpi kt topik len ckp bz bertunang..
hahahaha

_________________
Back to top Go down
View user profile http://5arifcrew.nice-forum.net
Sponsored content




PostSubject: Re: TOLONG BACA..TOPIK BEST GILER NIH..   

Back to top Go down
 
TOLONG BACA..TOPIK BEST GILER NIH..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
5 Arif Crew Official Forum :: Zone 5 Arif Crew :: Berita & Perkembangan-
Jump to: